Werking van Klankontspanning

Middel 853@500x 8
Middel 7
Middel 1
klankontspanning

Klankbeleving raakt Diepere Lagen​

Door de trilling van klank wordt het hele lichaam op diepere lagen in beweging gezet. Alle materie  vibreert op een eigen unieke frequentie, je cellen, je hart, hersens en alle organen. De trillingen  brengen een diepe ontspanning en geven ruimte om tot jezelf te komen. Klank is één van de oudste  manieren om in contact te komen met je diepere zelf en tot genezing en heling te komen. Hoe dit  ervaren wordt, verschilt per cliënt. Je eigen ervaringen en je persoonlijkheid spelen hierbij een rol.

Lichaam, Geest en Ziel

Om te begrijpen hoe trillingen deze uitwerking op het lichaam hebben, is het goed om te weten over
welke lagen het hier gaat. In totaal zijn er 4 lagen te onderscheiden, namelijk de:

 Lichaam, geest en ziel beïnvloeden elkaar wederzijds. Ze staan in een onverbrekelijk verband tot alles
wat ons omringt. Tot mensen, dieren, de natuur en zelfs de kosmos. Alle materie vibreert op een eigen unieke frequentie, je cellen, je hart, je hersens en ook je organen. De trillingen van de schalen masseren als het ware je innerlijke organen dit is klankmassage in de diepere lagen.

Ik zie mezelf dan ook als een soort van innerlijke schoonheidsspecialist. Van binnenuit opgeruimd, van buiten stralend.

Middel 5
Middel 3
Middel 6

In deze laag kun je de klanken in elke cel van je lichaam ervaren. Door de resonantie van je lichaam,
kun je tijdens de sessie in slaap vallen. Dit gebeurt als reactie op de klanken. Je ervaart een groot
gevoel van ontspanning en je onderbewuste neemt het over van je bewuste. Je onderbewustzijn
maakt de hele sessie mee.

Een totaal gevoel van rust of vrede kan over je heenkomen. Soms worden emoties geraakt en
kunnen ervaringen uit je verleden naar boven komen. Dit gebeurt vanuit het onderbewuste. Het is
een teken dat er opgeslagen emoties vastzitten, die nog verwerkt mogen gaan worden.

Hoewel de behandeling met gesloten ogen wordt ondergaan, kan het zijn dat je vormen en kleuren
waarneemt. Je komt in een diepere laag van ontspanning aan.

In deze laag lukt het je om aardse zaken los te laten. Je kunt gevoelens van oneindige liefde en
harmonie ervaren. Je bent goed zoals je bent.

klankontspanning

Hoe verloopt een klankschalenmassage?

Bij een individuele klankschalen sessie lig je lekker onder een dekentje op mijn voorverwarmde massagetafel en bij een duo behandeling op een comfortabel matras. De lichten zijn gedempt tot een sfeervolle ambiance. In mijn ruimte is ook aromatherapie aanwezig. Jij geeft je over aan de rijkdom van klanken en ik werk met mijn schalen op en rondom jou. De trillingen van mijn klankschalen zetten iets in beweging in je lijf. Deze ervaring werkt erg helend op lichaam en geest. Heel geleidelijk zak je als het ware uit je hoofd en kom je in een andere staat van (bewust)zijn. 

Als klankschalenbehandelaar mag ik een ieder die daar voor openstaat een moment van diepe ontspanning en relaxatie geven. De klanken van de schalen hebben bij vrijwel iedereen een positieve uitwerking. In deze turbulente tijd waar de druk vaak hoog is en de wereld op snelheid gebaseerd is, is dit geen overbodige luxe. Het bewaren en bewaken van je energie en deze hoog proberen te houden, is echt een pré. En natuurlijk een gezonde dosis positiviteit en vertrouwen hebben en houden!

Middel 5
Middel 6

Hoe voel je je na afloop?

Na afloop voel jij je kalm en energiek tegelijk. Alsof je wakker wordt uit een diepe, verkwikkende slaap. Deze effecten werken (resoneren) nog enige tijd na. Soms worden er emoties geraakt en komt er ontroering of verdriet komt los. Dit is allemaal goed en het geeft aan dat er is iets in gang is gezet.

De uitwerking verschilt per persoon. Maar één ding is zeker: de nacht erna slaap je heerlijk!

Hoe voel je je na afloop?

Na afloop voel jij je kalm en energiek tegelijk. Alsof je wakker wordt uit een diepe, verkwikkende slaap. Deze effecten werken (resoneren) nog enige tijd na. Soms worden er emoties geraakt en komt er ontroering of verdriet komt los. Dit is allemaal goed en het geeft aan dat er is iets in gang is gezet.

De uitwerking verschilt per persoon. Maar één ding is zeker: de nacht erna slaap je heerlijk!

Goed om te weten

Je hoeft geen enkele ervaring te hebben met meditaties of andere ontspannende technieken om deel te kunnen nemen aan de verschillende sessies bij de De Klankhoeve in Drenthe. Je hoeft ook niets mee te brengen. Mijn advies is wel om iets aan te trekken wat comfortabel zit dus zonder grote gespen of knopen. Ook je waardevolle spullen en sieraden kun je het beste thuislaten. Omdat de behandeling voor een heerlijke ontspanning zorgt, worden deze spullen nog weleens vergeten.

Middel 4
Middel 6
63370e8a5409c845827dac4f Svg 1

Ik ben aangesloten bij

Middel 7
Middel 3

• Beroepsvereniging voor Klankschalen Behandelaars (op FB)
• CAT (Collectief voor alternatieve Therapeuten)
• BAT (Beroepsverzekeraar Aanvullende Therapeuten)
• GAT (Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten)

Ik ben Shoden en Okuden gecertificeerd. Ook sta ik officieel ingeschreven en geregistreerd bij het Jikiden Reiki-Instituut in Kyoto Japan.

Wil jij de helende kracht van klanktherapie ervaren?

Boek dan nu een behandeling bij mij en ontdek hoe deze oude genezingsmethode jou kan helpen bij het verminderen van stress, het verbeteren van jouw mentale gezondheid en het bevorderen van jouw algehele welzijn. Neem contact met mij op en samen gaan we aan de slag om jouw lichaam en geest weer in balans te brengen. Wacht niet langer en gun jezelf de voordelen van klanktherapie!